I'm back

Here I am, this is me. I coming to this world so wild and free.

Jag har varit nere på botten, jag har varit nära att ge upp
men jag har rest på mig, gång på gång, och nu är jag tillbaka
-starkare än ni någonsin sett mig förut.

Jag vill hem

Jag saknar Taizé så sjukt jävla mycket. Fan ta allt här, jag vill hem till Frankrike.


Hemma är inte där du bor, hemma är där din själ har ro.

 

Tror inte att ni kommer få se så mycket mer av mig här.

Hejdå på ett tag.

Blir så trött

Fint att jag när jag väl får för mig att skriva något här så är det något ganska negativt.. Aja, det här är en grej jag tycker att alla borde tänka lite på, det kanske är lite läsvärt i alla fall.

Några viktiga saker här i livet, i alla fall för mig, är respekt och hövlighet mot sina medmänniskor och djur i ens omgivning. Detta verkar dock inte självklart för alla.

Tänk er att en, eller flera personer, utgett sig för att vara ens vän(ner), för att sedan berätta ens hemligheter för personer som de verkligen inte får komma ut till. Väldigt ohövligt, enligt mig, tyvärr förekommer det väldigt ofta.

En annan sak jag ser som extremt ohövligt är när ens så kallade vän börjar anklaga en för saker. Det kan vara om vad som helst. Just att det är anklagelser från den tomma luften gör att jag tycker det är så himla elakt.

Hur många har inte blivit utsatt för något sv exemplen ovan?

Jag har jag tyvärr blivit utsatt för mycket sådant här under den senaste tiden. Det har varit så illa att jag helt enkelt har behövt bryta kontakten med de personerna. Jag ser ingen anledning till art jag ska prata och umgås med människor som får mig att må dåligt.

Vill bara poängtera att jag antagligen också har gjort saker som ses som kränkande under mitt liv, men jag försöker att alltid tänka mig för innan jag gör något, och att alltid göra saker på ett artigt och hövligt sätt (senast jag bråkade på ett ohövligt och omoget sätt var med en vän, för ett år sedan, men det löste sig som tur var på ett bra sätt).

Vart vill jag då komma med den här långa och störda texten om svek och elakheter?

Jag vill helt enkelt att ni alla ska tänka på hur ni beter er mot andra. Annars kanske ni blir "bortvalda", precis som personerna jag var tvungen att bryta kontakten med.

Kom ihåg, behandla andra som du själv vill bli behandlad. Det var allt jag hade att säga, god natt människor.

Good morning!

Maha, älskar uppdateringen här... :D aja, mitt liv utanför bloggen är i alla fall mer händelserikt. Tur det, haha!

Min helg har varit awesome, som alltid när man är med pojkvännen och hans familj. I lördags var jag ju med min släkt också, även det var trevligt.

Mer har inte hänt, jag har helt enkelt varit social hela helgen. Inget speciellt direkt. Nu vill jag sova, det märks till och med på hur jag skriver. Hej, obildad svenska!
Godnatt, folket.

God morgon

Hej, muffinsar! Blir ont om uppdatering idag (suprice, jag vet). Om några timmar ska jag fira min bror som fyller 17 år, och sen ska jag vidare och fira Alexandra, Lukas brors sambo, som fyller 25. Hektiskt, hektiskt!

Reality is what we choose to see and believe

Ny header, igen. Blir aldrig nöjd, men den får vara såhär ett tag nu.
Citatet är hämtat ur låten The words unspoken, med Andromeda.

Charlie

Fick en fråga igår om varför jag inte skriver om Charlie längre, och jag kom på att det gör jag ju faktiskt inte..
Han mår i alla fall bra, min lilla häst. Vi tränar inte just nu, och han går mest runt i hagen med sin lilla kompis Vespan. Vi har ju, som jag sagt flera gånger, inget ridhus och därför måste vi hela tiden tänka på vilket väder det är (vi vill inte åka till ridhus hela tiden). Nu har det ju varit dåligt väder ganska länge och det har gjort att ridbanan inte har varit så trevlig att rida på, och därför har det inte blivit så mycket av den varan.
När jag väl rider så är det bara grundläggande övningar vi sysslar med, till exempel öppna/sluta, skänkelvikningar, fram/bakdelsvändningar, we-övningar som sidepass, grinden osv. Detta är ju inte jätteintressant att läsa om, så jag besparar er det ;)
Älskade lilla muppen <3

Bakar muffins

Vem säger att man ska baka vanliga, tråkiga muffins? Det gör i alla fall inte jag och min syster ;)

God morgon

Hej alla nattugglor (och ni andra som läser det här senare idag).
Jag har legat vaken sedan klockan 00.00, gick och lade mig vid 22.00.. Är lite småtrött, som ni kanske förstår, men om man inte kan sova så kan man inte. Ska upp om lite mer än en timme ändå, så det känns inte ens värt att försöka somna längre.

Tänkte tipsa om en låt lite snabbt, till er som klarar av att lyssna på lite random och småkonstiga texter. Jag gillar den i alla fall väldigt mycket (gillar alla deras låtar, faktiskt). Låten är i alla fall Navid Modiri och Gudarna - i väntan på stormen. Länk finns här -> http://www.youtube.com/watch?v=z0Oe3ODBRiM
Många har säkert hört låten, eller i alla fall någon låt med Navid, men vill ändå länka eftersom att han är så pass bra.
(ett tips om du aldrig har lyssnat på Navids texter förut; strunta i att tänka. Tänk lite "luddigt" så får du faktiskt ett djup i de flesta av texterna)

Du är det finaste som finns

När du ser mig i ögonen är allting bra.
Då finns bara du, jag och kärleken mellan oss.

2011

Nu är det ett nytt år, och det betyder nya möjligheter! Under 2011 har väldigt mycket hänt, särskilt under sommaren och framåt. Därför tänkte jag köra en liten sammanfattning av 2011 :)
Januari

(Bilden är tagen på nyår 2010)

Januari var en rätt jobbig, men inte den värsta tiden jag varit med om. Jag mådde dåligt över saker som hänt under 2010 och jag var på BUP en gång i veckan. 
Jag var lite inne på fjortisstilen, mest för att passa in.

Februari

Jag skaffade den här bloggen!
Mådde fortfarande rätt dåligt, gick fortfarande hos BUP.
Hade haft Charlie, min häst, i två år. Utöver det var denna månad väldigt lugn.

Mars

Var på Så mycket bättre med kyrkan, U-N-D-E-R-B-A-R-T <3
Här träffade jag b la Fryk, som tillsammans med Emil och Linda, lärde mig att poia. Stort tack!
Under sista veckan i mars och första i april praoade jag dessutom på Kulla vreta gård, det var också en superkul upplevelse, som jag lärde mig jättemycket av!
(Emil och jag, på styltor)

April

Praoade, som sagt.

Efter det hade jag lov, och under halva det lovet var på jag påskläger med konfagänget. Skitroligt, men fick knappt någon sömn (pga att några nödvändigtvis skulle vara uppe och skrika hela natten när vi andra skulle sova).

Maj

Var på ett sista läger med konfagruppen. Sista veckan i maj konfirmerades jag.
Har ingen bra bild från min konfirmation.

Juni

Den mest blandade månaden det här året. 

Månaden började med att vi slutade skolan. Fyra dagar efter det började sommarkyrkan (typ sommarjobb, fast slappare ;)), det var grymt. Men trots att det var väldigt roligt, med roliga människor, en massa poiande, gudstjänster, andakter, bad, painball osv, så var det också hemskt. Den sista veckan av sommarkyrkan, på tisdagen, fick vi veta att David, vår käre klasskompis, en av mina få barndomsvänner, hade gått bort. 
Det var vidrigt, jag kunde inte sluta gråta. Den dagen grät jag mer än någon annan dag tidigare. Hela dagen blev dränkt, och det var givetvis inte bara jag som var med och dränkte den.
Vi åkte till kyrkstugan, ringde alla klasskompisar vi hade nummer till och bad de vi ringde till att ringa vidare, så att så många som möjligt kunde komma och ha minnesstund med oss. 

Trots det vidriga som hände i början av veckan slutade den med glada miner (i alla fall hos oss flesta), när vi körde paintball. Det var en väldigt rolig upplevelse för mig, och jag längtar till nästa gång jag ska spela. Hoppas det blir snart!
(Minnesplatsen vi gjorde till David, utanför musiksalen på skolan. Ett ställe där vi visste att han trivdes bra. Den minnesplatsen fanns kvar och underhölls under hela sommaren, tills skolan började och den flyttades in till våran enhet)


Juli

Jag lämnade Charlie på sommarbete i Arboga, hos mamman till Jenny, som äger stallet han vanligtvis står i.
Sen åkte jag till Taizé <3333
Herregud, det var det bästa jag någonsin gjort tror jag. Jag älskar verkligen det stället! Kyrkan, lugnet, att inte behöva ha en telefon på sig, värmen, naturen, ovädret som varade under någon av nätterna, regnet. ALLT. 
Här träffade jag även Simon, som jag var tillsammans med under en och en halv månad efter Taizé, haha.
Jag tog inga bilder, tyvärr. Som på alla sådana där större ställen finns ju en stöldrisk, och därför kände jag att jag inte ville ta med kameran. Jag ångrar mig, nu. Jag får helt enkelt åka tillbaka och fota det här året ;)

Jag tror det var i den här månaden, eller Juni, som vi behövde ta bort vår hund pga. hög ålder.
Under den här månaden, eller rättare sagt under vistelsen i Taizé, började jag acceptera den jag är. Bara att gå utan smink var svårt för mig innan det här, för jag trivdes inte riktigt i kroppen jag är född i. Men här började jag acceptera det faktum att jag är jag och ingen annan. I och med det började jag må bättre.
(Charlie, nysläppt på bete)

(finaste hunden <3)

Augusti

Var på Davids begravning. Det var jättevackert, men såklart väldigt sorgligt.
Hämtade hem Charlie igen (Han var borta i ganska exakt en månad)

Simon och Tobbe (en annan kille, som var tillsammans med Emma ett tag) kom upp till mig och Emma i en vecka. De bor vanligvis i Göteborg.
Skolan började igen.
Jag och Simon gjorde slut. Mådde rätt dåligt, men hade folk att prata med så det gick ganska snabbt över.

September

Den här och nästa månad måste nog vara mina favoritmånader.
Mellan 10-11 sep. drog Emma med mig på Kulturnatten, och gud vad jag är glad över att hon gjorde det. Det var en natt fylld av stoj, flummande och skratt. Dessutom träffade jag Lukas här. 
Den natten var helt enkelt awesome!
Utöver Kulturnatten hände inget speciellt egentligen. Jag fortsatte träffa Lukas, och fick ta en hel del skit för det senare.

Oktober

Här kan man räkna det som att jag och Lukas blev tillsammans. En av de bästa sakerna som har hänt mig.
Fick dock ta ännu mer skit nu, av en person som jag sett som min vän. Ganska jobbigt, faktiskt.
Träffade Max för första gången. Nu för tiden är han en nära vän till mig. Man kan nästan säga att han har ersatt personen som började hacka på mig för minsta lilla.
Fick hem min nya säng, så efter det har jag sovit som en kunglighet.
Var på gymnasiemässa, började bestämma mig vad jag skulle gå för linje osv.
Fick hem en ny häst i stallet, en litet unghäst-sto vid namn Espera :)

November

Var på konsert med Lukas, Emma och David. Det var awesome!
Såg Insense, Rise to remain, Ghost, Trivium och In flames.
Annars var november väldigt lugn.

December

Månaden började väldigt tungt, men det löste sig snart.
Veckan efter var det nobel på skolan. Superroligt, men jag åkte hem till Lukas och var med honom och Max istället efter ett tag eftersom att jag började få huvudvärk av musiken :(
Efter det var det julafton, jättemysigt. Skrev i några inlägg längre ner vad jag fick osv.

Ooooch igår var det nyårsafton. Det firades hos Lollo, med henne och Evelyn. Superroligt, men drog hem vid halv ett eftersom att jag behövde komma hem så att jag kunde fixa grejer här hemma idag. Har tyvärr ingen bild från igår så att man kan se skillnad från 31a år 2010 och 31a år 2011, jag tar knappt några egobilder längre.

Jaa, det var mitt år. Det har som ni ser gått upp och ner, men mest upp. Hoppas att det här året blir ännu bättre!

Gott nytt år!

Gott nytt år allesammans! Hoppas ni har det bra, inte dricker allt för mycket och att ni umgås med era kompisar. Själv kom jag precis hem och har lagt mig för att sova. God natt!

RSS 2.0