När skönheten kom till Bro

Haha, min statistik är nere på typ noll. Fast det är rätt bra, då slipper jag känna mig dålig för att en massa människor tittar in här varje dag och inte får något att läsa.

Jag måste hasa mig ur sängen nu, har redan dragit mig i en halvtimme. Vill bars tipsa om boken "När skönheten kom till Bro" av Anna Jansson. Hon är bra och böckerna är bra, detta är den senaste. Pusshej!

LIVET ÄR BRA

HEJHOPP JAG ÄR GLAD. HOPPAS ALLA HAR DET JÄTTEBRA. PUSS.
Typ snyggaste bilden ever. 

Och helt plötsligt blev det kort

Men det behövdes, slitet som fasen i topparna!

Sovmorgnar existerar inte

Igår tänkte jag att jag skulle sova länge idag, jag går ju alltid upp så tidigt när jag ska till skolan. Men tror ni jag kan sova, eller? Skulle inte tro det. Tio i sex vaknar jag och är klarvaken. Varför gör min kropp såhär mot mig?
 
Aja, jag får i alla fall tid för att göra saker. Jag kan ju till exempel ta tag i städningen av mitt skrivbord. Det har inte varit städat en enda gång sedan jag flyttade in hit. Det har liksom varit en plats för det som inte har någon annan plats i rummet. Ser ju lagom kul ut.
 
Jag gick ut och fotade det första jag gjorde när jag vaknade. Det blev några bilder innan färgen på himlen försvann.
 

Sitter och chillar med läsårets första läxa

Byxor

De blev klara typ nyss. Har aldrig haft något så awesome.

Nu blir det byxor

Eller snart, i alla fall. Jag vet inte när det blir. Förhoppningsvis ikväll. Vet inte. Hoppas. Vill ha dem imorgon, mjapp.
 
Så kommer de se ut, typ. PUSS OCH HEJ

Måndag

Den här morgonen har varit en av de värsta mornarna jag någonsin varit med om. 
 
Den började redan på natten, med att jag inte kunde sova för att det var så varmt. Klockan sex vaknade jag, trött som fan, efter tre alarm (har fem stycken, eftersom jag inte snoozar utan stänger av när jag halvsover). Mådde illa som fan, så jag orkade knappt äta någon frukost. När jag hade ätit klart gick jag och startade datorn, jag skulle nämligen föra över lite musik från iTunes till min iPod. Tror ni att det gick bra? Nej. Allt laggade upp totalt, jag trodde att jag skulle bli tokig, på riktigt. Efter mycket om och men fick jag i alla fall över låtarna, dagens första grej som var bra!
 
När klockan blev tio i åtta gick jag ner till moppen, som skulle ta mig till Örsundsbro. Jag startade moppen, åkte iväg en bit men märkte ganska snart att här var inte allt som det skulle. Stannade, hoppade av och kollade däcken. Knappt någon luft i framdäcket, lysande. 
 
Rasande som en uppretad noshörning körde jag hem igen och satte mig på CYKELN. Ringde min mamma och sa att hon var tvungen att maila min lärare och säga att jag blev sen eftersom jag inte kunde ta mig tillräckligt snabbt till Örsa och sedan trampade jag iväg (nej, jag cyklade redan när jag ringde. Simultanförmåga, kallas det!). Efter nästan fem kilometer fick jag knappt någon luft längre. Som ni kanske vet (i alla fall ni som har hängt med ett tag) har jag någon form av ansträngningsastma, så när jag gör saker som att cykla får jag väldigt dåligt med luft. 
 
Med så ont i halsen, huvudet och ryggen att jag bara ville gråta (vilket jag gjorde) cyklade jag där, tills en vän till familjen körde förbi. Jag frågade om jag kunde få åka med honom till Örsa och visst fick jag det. Till och med cykeln kunde åka med. 
 
När vi kom till Örsa var bussen vid hållplatsen. Jag fick hoppa ut och be chauffören att vänta tills vi hade fått ut cykeln, och tro det eller ej, men det gjorde han. Vi slängde ut cykeln och jag kom på bussen. Jag vill tillägga att detta var bussen jag skulle hinna med när jag tog moppen. Hela denna resa tog alltså en halvtimme, med moppen, cykeln och bilen. Ganska mycket som hände på en halvtimme, om ni frågar mig.
 
Väl på bussen orkade jag knappt röra mig. Jag hade fortfarande sjukt ont i hals och bröstkorg men jag fick i alla fall luft. Huvudet var så tungt att jag inte lyckades hålla upp det själv, jag var tvungen att luta det mot nackstödet. Hela kroppen var som bly. Jag har bara varit såhär utmattad en gång tidigare, och det var på teränglöpningen i åttan. Jag vill aldrig uppleva det igen, fy fan.
 
Efter allt detta kunde jag i alla fall slappna av. Både bussresan till centralen och till skolan gick bra, och när jag kom dit var det ungefär en halvtimme kvar till min lektion började (det gick inga senare skolbussar). 
 
Skoldagen gick lugnt och fint. Första lektionen var historia, den första på den skolan. Jag ser fram emot kommande lektioner. Efter det hade vi engelska, vi gjorde gamla nationella hela lektionen. Sedan lunch (pasta och skinksås) och sedan bild och form fram till klockan fyra. Vi skulle egentligen sluta tjugo i fem men vi blev släppta tidigare, soft!
 
Jag blev hämtad av pappa, så jag slapp ta bussen. Cykeln slängde vi in i bilen. Nästan hemma ringde mamma och sa att jag skulle bli glad när jag kom hem och det blev jag; mina poi hade kommit.
 
Detta var min dag, ni ser hur den gick från att ha varit den värsta i mitt liv till en awesome dag? Nu kan jag inte vänta tills det blir mörkt så jag kan testa dem!
 
Trött tjej med huvudvärk

Kaffe

..är inte gott, men det är roligt att måla med!
 
Detta är de första bilderna jag någonsin gör med kaffe, så var lite schyssta.. Jag är nöjd, i alla fall! (Jag har dessutom aldrig ritat grodor..)

Första dagen

Första dagen i skolan idag, gick förvånansvärt bra! Träffade två härliga personer typ direkt och dagen flöt på bra. Klassen består egentligen av nitton personer, men fyra saknades. Två hade anmält frånvaro och två var bara allmänt borta.

Dagen började med att vi blev fotade, sedan träffade vi klassen. Efter att vi hade presenterat oss för varandra gick vi och åt och sedan fick vi våra iPads. Trevligt! Att registrera dem, fixa alla appar och gå igenom lite grejer tog sin lilla tid, men vid två var vi klara. Då hade vi genomgång av lite allmänna bra-att-veta-saker och sedan slutade vi. Jobbigare än så var det inte!

Nu ska jag... Vet inte. Men något ska jag hitta på, hejsvejs! Hoppas alla som började skolan idag hade det awesome.

Let's go

Godmorgon! Eftersom jag inte börjar skolan förrän klockan 10:00 har jag lite tid över nu på morgonen. Jag har ju jobbat, så jag vant mig vid att gå upp klockan fem. Att vara uppe vid den här tiden är alltså inget problem alls. Jag vaknade långt innan mitt alarm gick, haha! Dessutom gillar jag att gå upp och sedan gå till skolan, inte att gå upp för skolan. Förstår ni skillnaden? 
 
Jag är lite mer taggad idag. Nervös, men lite taggad ändå. Trots att det ska bli läskigt att träffa alla människor ska det bli lite roligt. Det kommer antagligen inte låta så om ett par timmar, men då är det för sent för att vänta om! 
 
Typ sådär pepp! (Nu har jag, som ni ser, köpt spegel. Känns lagom skönt. Har känts jättekonstigt att inte ha någon på en vecka)

Skola imorgon

Är inte alls taggad inför skolstarten. Jag vill inte att sommaren ska vara över och jag vill inte träffa alla nya människor. Det är läskigt. Det är inte att jag har något emot dem, jag har ju inte ens träffat dem, men jag tycker inte om att träffa en massa nya människor (enda stället där det är trevligt är i Taizé..). Menmen, jag får hoppas att de är trevliga. Jag ska ju faktiskt spendera tre år med dem. Bara att bita ihop och pallra sig till dit imorgon. Det kanske blir jättebra!
 
Nu ska jag måla naglarna, i brist på annat att göra. En bra grej med att skolan börjar är att JOBBET SLUTAR. Så sjukt glad. De tre senaste tre dagarna har spenderats med barn, elva stycken (okej, sju idag..). Inte okej. Inte alls. Naglar nu, pusshej!

Block

Satt och gjorde omslag till två block igår, blev i alla fall ganska nöjd. Jag har typ tretusen skrivblock, så jag kan med lätthet ta två och göra om dem lite. Vad tycks? Blocket längst upp har jag tänkt fylla med saker lite allt eftersom, om ni undrar varför det är lite tomt.
 

Block

Satt och gjorde omslag till två block igår, blev i alla fall ganska nöjd. Jag har typ tretusen skrivblock, så jag kan med lätthet ta två och göra om dem lite. Vad tycks?
 

Flytten i bilder

Nu kommer bilderna från flytten! Alla bilderna är tagna utan blixt, så de blir gula. LIVE WITH IT. Nej men alltså, jag orkar inte redigera dem, haha. Jag tror inte ni har något större problem med det :)
 
Mitt rum i början av flytten. Stökigt som fasen!
 
Massvis av teckningar och texter
 
Tömmer
 
Typ tomt
 
Byter sängar
 
Hannele i mitt nya rum
 
Sängen på plats!
 
Börjar flytta in grejer
 
Klart, fortfarande lite rörigt dock. Skrivbordet är kaos.
 

Ettusenetthundraåttioen kronor fattigare

Nu har jag fått in alla mina saker i rummet. Jag har lite grejer kvar som ska packas upp, sedan är jag klar. Snart kommer det bilder! 
 
Jag har beställt mina poi nu, också. Jag blev, som titeln säger, lite fattigare rent pengamässigt, men jag är rikare i själen. Kan inte vänta tills på tisdag/onsdag (då de bör komma), vill ha dem nuuu.
 
Haha, nu ska jag packa upp det sista. Pusshej.

Packar upp

Nu jäklar är det snart klart! Vi har flyttat möblerna och nu plockar vi upp alla grejer igen. Jag är jättenöjd med hur det ser ut än så länge, det blev riktigt hemtrevligt och mysigt. Det svåraste kommer bli att fixa på skrivbordet.. Vi bytte skrivbord med varandra, så jag har min systers nu. Det är större, så nu kommer jag ha plats att rita ordentligt, men det är inte avdelat som mitt gamla är. Då hade jag en liten hylla för sprayflaskor, nagellack osv, nu har jag inte det längre.. Vi får se hur jag löser det! Det kommer bilder senare ikväll eller imorgon, beroende på hur lång tid det tar att packa upp grejerna. Pusshej så länge!
 
trött och sliten, men nöjd!

Tomt

Nu är mitt rum näst intill tomt, bortsett från möbler och lite småprylar. Snart ska vi börja flytta möbler, yay! Jag lägger upp bilder när allt är fixat och klart. Puss så länge, hoppas ni har en trevlig lördag.

Heeeelg

Äntligen är det helg! Det är så himla skönt att veta att jag inte behöver gå upp för att slita i ett stall i åtta timmar imorgon.. Men det blir ingen vila här, inte! Jag och min syster har bestämt oss för att byta rum med varandra, så helgen kommer gå åt till att packa ihop en massa grejer, flytta möbler och plocka upp allt igen. Roligt, roligt, men jobbigt, jobbigt. Förhoppningsvis blir vi klara till på söndag, och trots att det inte är det nu, så kommer det vara skönt när det är klart. Jag längtar!
 
Så jävla pigg tjej, i ett halvpackat rum. Inte alls sliten, nejnej!

Jobb

Halloj! Jag jobbar ju fortfarande, så uppdatering finns inte på kartan. Dels för att jag inte har tid, dels för att jag inte orkar och dels för att jag inte har något att skriva om. Det skulle bara bli om mina arbetsdagar, och hur kul är det?

Idag och igår har vi jobbat i ett annat stall än vanligt, eftersom ledningen på Åkerby tyckte att vi skulle få lite mer hästjobb (alla hästarna där är uthyrda). Så de här två dagarna har varit fyllda med in- och utsläpp av hästar, sopande av stallgångar, ryktande osv. På eftermiddagarna har vi målat skrittmaskinen.

Mer spännande än så blir det inte, så ni förstår att jag inte uppdaterar? Bra, tack, nu känner jag mig inte lika dålig. Nu slutar min lunch, så nu ska jag fortsätta måla. Pusshej!

Eye

Suttit och ritat lite på ritplattan idag. Jag tycker det är så otroligt svårt, så jag orkar inte alltid öva. Nu tog jag dock tag i det lite grand och provade att rita ett öga. Vad tycker folket?
 
 
Jag är verkligen inte bekväm i att använda ritplatta, det är mycket behagligare att rita på papper.. menmen.

Dyra leksaker

Vill ha pengar nuuuu, så jag kan få köpa mina dyra små leksaker. 1300 kr kommer det kosta, med frakt. Här är det ord och inga visor! Jag har dock längtat efter detta länge, så nu när jag faktiskt har pengar (eller ja, kommer ha i slutet av månaden) tänker jag slå till, innan jag har spenderat dem på annat skit. Lite bränner det, dock. Höhö, bränner.. Det får vi verkligen hoppas på att de gör, med tanke på att det är nya eldpoi jag ska köpa! 
 
 
Jag har också, efter många om och men, bestämt mig för att köpa ett par flowlights. Mina LED-poi lyser så himla dåligt, så nu ska jag fixa ett par som syns. Och med syns menar jag SYNS. På bilden längst ner står jag och Freja och poiar tillsammans, jag med mina och Freja med sina flowlights. Ni ser ju skillnaden..

Armband, armband och armband

Detta är vad jag har gjort när jag inte har varit på jobbet.. Det enda jag har orkat göra, typ. Men nu är det helg, och jag kan sova ut. Nu kanske jag hittar på något annat, eller så fortsätter jag och gör några till! Hoppas ni överlever, trots att jag inte har redigerat ljuset. Jag orkar verkligen inte öppna photoshop!
 
 
 
Har gjort tre till, men dem har jag gett till Hannele och mamma! 
(Evelyn, det vit/blåa är ditt. Längst till vänster på mittenbilden och näst längst upp på de andra)
 
Vad tycker ni? Själv är jag jättenöjd! Särskilt med de två längst ner på den nedersta bilden.
 

Jag orkar inte skriva en vettig rubrik. Som att jag någonsin gör det?

Hejsan. Jag sov hos mormor och morfar igår, det var trevligt. Prata finska, titta på finska nyheter, äta finsk mat. Finska är nice. Jag satt och gjorde en massa armband också, det var kul. Bild kanske kommer upp, vet inte riktigt. Så intressant är det inte.
 
Jobbet går bra, men jag är sjukt trött. Min vänstra axel börjar bli inflamerad också, det är ju kul..! Skitont gör den, men imorgon är sista dagen innan helgen, då kan jag vila. Det blir ingen resa, så jag stannar hemma. 
 
Kort och gott kan man säga att livet kunde ha varit lite muntrare, men det kunde ha varit väldigt mycket värre också. Jag lyssnar på ilsken musik för att lugna mina nerver, sen är jag på G igen. Pusshej! 
RSS 2.0