Inte alltid så seriös

Jag sitter inte alltid och filar på saker jag ritat i timmar, ibland fular jag mig bara och gör sådant här, haha!

 
 
 
 

Internet-snack

Hej! Ledsen att uppdateringen inte var den bästa igår. Jag vaknade sent och sedan blev jag uppringd av en vän som ville träffas. Vid fem åkte jag iväg till Uppsala och sen kom jag hem halv tolv, så jag var inte så sugen på att sätta mig och blogga då, trots att jag hade grejer att skriva. Jag tar det nu istället, så jag får ut första inlägget någon gång, haha. 
 
Igår var jag alltså med Freja och två andra kompisar. Vi åt och sedan drog jag, Freja och en av våra vänner (den andra stannade hemma, haha) till bokcafé Projektil på filmvisning. Vi såg första avsnittet av "Black mirror", en brittisk miniserie som har visats på Channel 4. Temat är teknologi och media, och syftet är bland annat att undersöka bieffekter med ett uppkopplat samhälle. Serien utspelar sig i en parallellverklighet till vår, men är helt samtida. 
 
Avsnittet vi såg handlade om att den brittiska prinsessan Susannah kidnappas, och att premiärministern utsätts för ett väldigt obscent krav för att prinsessan ska bli frisläppt. Mer än så kan jag inte riktigt säga utan att avslöja för mycket för er som kanske blev intresserade av att se serien (vilket jag rekommenderar! Jag har visserligen bara sett det första avsnittet, men jag tror de andra avsnitten är lika bra). 
 
Hur är det då? Är det bra eller dåligt med ett uppkopplat samhälle? I serien (kan jag nog avslöja, utan att det förstör för mycket) är alla väldigt fästa vid teknologin. De använder telefoner, iPads och internet väldigt mycket. Är det så i vår värld också? Hur fästa är vi egentligen vid teknologin? Om du tänker efter märker du att vi använder oss av den ofantligt mycket. Bara att jag sitter här och driver en blogg, precis som otroligt många andra runt om i världen, säger ju en del. Facebook, Twitter och Youtube är bara några andra exempel på spridning av information på nätet. Är det bra eller dåligt att det är såhär?
 
Man kan självklart se det på olika sätt, men hur man än se på det finns det både bra och dåliga sidor med det. Man kan visserligen sprida en massa skit om folk, man kan pressa folk väldigt mycket genom att lägga ut saker på till exempel Facebook och man kan ta reda på väldigt mycket bara genom att snoka runt en stund, men å andra sidan är internet ett väldigt bra sätt att sprida bra information på, få kontakt med nya vänner (och kunna kontakta vänner man redan har, såklart) och ha allmän kunskap om vad som händer i världen. 
 
Personligen tycker jag teknologins fördelar väger över, och jag är ju inte direkt ensam om att ha den uppfattningen. Jag tycker dock att man ska fundera lite över vad man faktiskt publicerar, för "det som hamnar på internet kommer alltid finnas kvar". Jag försöker att alltid tänka på vad jag skriver och laddar upp, jag nämner till exempel inte mina vänner/personerna jag har umgåtts med vid namn, om jag inte vet att det är okej för personen. Samma sak med bilder, filmer osv. De två senare har jag för mig är olagliga, till och med. Det tycker jag är bra.
 
Jag har inget speciellt syfte med det här inlägget, förutom att förklara lite om hur jag tycker. Jag berättar ju faktiskt nästan bara om hur det funkar, och det tror jag alla här har koll på. Jag hoppas dock att ni tänker efter lite på hur ni använder er av internet, trots att ni har koll på hur det funkar. Ibland glömmer man sådant som att inte skriva saker som andra har gjort osv. Ni kanske tycker jag överdriver, men jag ser ganska ofta personer som skriver och lägger upp saker som andra kanske inte tycker är okej. De kan såklart ha kollat upp det med personerna det rör, men jag tror inte att det alltid händer. Det är inte bara jag som har sett frasen "Men gud, ta bort!" i kommentarerna på bilder på Facebook, eller hur? 

I'm in!

Och vem kom in på förstahandsvalet, då?!
 
Jag är så sjukt glad! I höst hittar ni mig antagligen på GUC, woho.

Öregrund

Hejsan! Nu har jag kommit hem från min och Frejas lilla minisemester till Öregrund! Varför just Öregrund, kan man ju fråga sig. Förklaringen är faktiskt inte så jättekonstig. Öregrund ska tydligen vara väldigt fint och det är så långt bort vi kan komma på våra busskort, så varför inte? Vi vill upptäcka nya platser, men vi får inte åka utomlands själva än. Varför inte bara ta bussen till olika ställen då? Det är kanske inte riktigt samma sak, men det är ändå en utflykt man kan göra på bara en dag och vi är på en okänd plats utan föräldrar som vaktar över en. Man får lösa saker själv, liksom. När vi har möjlighet kommer vi åka utomlands, det kan vi nästan lova. Det kommer bli så himla roligt!
 
Här kommer lite bilder från dagen
 
 
Nu börjar äventyret!



Det här är skitkul när man är trött *pekar på skylten i mitten*



Trött osv





En himla rolig kyrka. Ser ni "me gusta"-facet?


Godaste maten ever. Stekt strömming med hemgjort potatismos, saltgurka och hummersmör. Till det fick vi sallad med en underbar dressing. SÅ värt!



GALET stor glass. Det är tre kulor vanlig klass OCH en mjukglass, plus strössel.. Vi var lagom mätta efter denna efterrätt..



En fågel som gjorde oss sällskap innan vi åkte hem. Hen satt precis vid Frejas fot och åt glass som var spilld  på stenen.
 
 
 Har en maaaassa bilder jag inte har laddat upp, men de är alldeles för många för att lägga upp, haha.

Poi

För er som inte har hängt med sedan sist jag berättade om mina fritidssysslor kan jag ju förklara vad poi är. 
 
Poi kommer från början från Nya Zeeland och användes av maorierna. Man hade dem både som handledsträning och som vapen i strid. Hela grejen går ut på att man har en tyngd på ett snöre eller en kedja, som man sedan svingar runt kroppen. Detta kan man göra med eller utan eld, men många satsar på att köra med eld, eftersom det ser coolast ut, haha. Annars kan man köra med bland annat LED-poi och kiwido, som jag har på videon nedan. 
 
Jag vill bara påpeka att det jag gör på videon inte är direkt seriöst, jag bara slöpoiar lite. Freja fick för sig att det var en bra idé att filma, haha. Det är liiite mer spännande att titta på en eldshow, haha. 
 
 

Pengar har man för att spendera

Idag har jag nog köpt mer kläder än jag någonsin har gjort vid ett enda tillfälle i hela mitt liv. Jag har åtminstone provat tiodubbelt med plagg än vad jag brukar. Det är så himla roligt att köpa kläder nu, när de är snygga. Modet har varit hemskt ganska länge nu, men nu tycker jag att det är snyggt! Hoppas det fortsätter såhär nu, så det inte blir något fult mode igen snart.. haha! Tycker det är lite sjukt att verkligen alla kläder liknar varandra, inget sticker ut liksom. Så har det i alla fall sett ut förut. Nu är det som sagt lite bättre. Här kommer lite bilder från idag!
 
Dagens outfit, typ
 
Det dröjde inte länge förrän vi hittade roliga saker
 
 
Onödigt köp av mig egentligen, men jag var tvungen! 
 
Freja var färgglad!
 
Och såhär såg jag ut i slutet av dagen (Varför vänta med att ha på sig sina nya kläder? Särskilt när de är myyyycket bekvämare än sina tighta man hade från början? ;))
 
Coola brudar!
 
Dagens inköp, förutom de gula skosnörena, den randiga tröjan och byxorna. Vad tycks?
 
 

Uppsala med Freja

Jag är med Freja så ofta att nu får det bli en egen kategori som handlar om våra äventyr, haha! Att jag gör den just den här veckan är särskilt lägligt, för imorgon åker vi iväg på en dagsutflykt! Kameran hänger såklart med, så ni kommer antagligen få en massa härliga (och flippade) bilder och filmer att titta på senare.
 
Idag drar vi på en annan utflykt, ääända till Uppsala. Det är mer som att åka hem än att åka bort faktiskt, trots att jag inte är där så överdrivet ofta. Idag är det shopping som gäller, vilket inte händer så jätteofta när vi är i stan. Förr i tiden åkte jag bara in till Uppsala för att köpa saker, hehe. Nu var det jättelänge sedan jag köpte något nytt, och jag behöver kläder till Taizéresan i Juli. 
 
Blö, att avsluta inlägg tycker jag är det jobbigaste. Hur gör man ett bra avslut? Jag kan inte, så jag kör på "Nu har jag inget mer att säga, pusshej!" istället..
 
 
Nu har jag inget mer att säga, pusshej!
 

Tillbaka

Oooch då var man tillbaka, då! Eller ja, jag var tillbaka för en och en halv timme sedan, snart. Det tog lite tid att komma till datorn eftersom jag skulle duscha och äta. Dessutom tog det lång tid att få tillbaka en bra andning.. En av anledningarna till att jag inte kan springa är att jag får ont i luftvägarna. Alltså, inte lite ont. Snarare så ont att jag måste sluta springa. Så himla irriterande när jag verkligen vill träna! Det är ju inte så att jag inte orkar, för jag är inte det minsta trött när halsen börjar dra ihop sig, det gör helt enkelt för ont. Detta är inte bara när jag springer, utan även när jag cyklar och idrottar (okej, där kommer ju löpning in, men ni fattar nog skillnaden?). Jag snackade med en bekant som sa att jag borde kolla upp med en läkare, så det är precis vad jag ska göra. Tills vidare får jag väl hitta på någon annan sorts träning.. Suck!

Motion

Som jag skrev för ett tag sedan ville jag börja med någon ny sport, men jag har fortfarande inte börjat med någon. Det känns som ni kanske förstår ganska kasst, men jag fortsätter såklart med att motionera här hemma så länge. Simningen är som sagt lockande, kanske ska följa med min bror och simma någon dag? Något MÅSTE jag i alla fall göra. Jag vill verkligen komma i form den här sommaren, och jag tänker lyckas. Jag trivs inte i kroppen jag går i nu, jag tycker det är jobbigt att se på mig själv. Jag har varit mer tränad, så jag vet hur det känns. Det känns bättre. Mycket bättre. 
 
Nu har jag fixat i ordning en spellista med musik jag blir pepp av, så nu är det bara att ge sig iväg ut. Puss och hej så länge!
 
Mer magmuskler? Ja tack! Vi får se hur det ser ut i slutet av sommaren!

Filmer

Ledsen för lite dålig uppdatering idag, men jag har inte haft någonting alls att skriva om. Jag har fyllt hela dagen med att titta på filmer, och det är ju inte så intressant att läsa om. Det var dessutom inga nya filmer, utan american pie, haha. Imorgon blir kanske en bättre bloggdag, nu ska jag gå och sova. Godnatt!

Naglar

Jag får ofta frågor om huruvida jag fixar mina naglar själv eller inte, och jag får ännu oftare höra att de är väldigt fina, vilket jag tackar för! Själv tycker jag inte att de är speciellt snygga, men det är kul att folk gillar dem. 
 
Eftersom det är så många som undrar hur jag gör tänkte jag att jag lägga upp en liten tutorial, typ. Enjoy!

Sakerna jag använder mig av
Vitt nagellack jag hittade i badrumsskåpet förut.
Ceriserosa nagellack från Isadora
Beige nagellack från Isadora
Svart nagellack från Depend
Nagellackspensel från ett nail art-nagellack från Depend (smalare penslar än de vanliga nagellacken, annars är det ingen skillnad)
Nagellacksborttagning
Bomullspads
Nagelfil
Fuktig svamp
(+ vaselin)
 
 
1. Börja med att ta bort rester från ditt gamla nagellack (ganska självklart)

2. Fila naglarna så de är jämna
 
3.Ta din första färg, jag har valt en beige färg från Isadora 
 
4. Låt torka
 
5. Stryk lite vaselin på huden runt naglarna. Detta gör att det blir lättare att ta bort nagellacket som hamnar utanför i kommande steg. 
 
6. Ta en svamp som du har fuktat och måla din andra färg på. Jag har valt en ceriserosa färg, även den från Isadora. Tryck eller "dutta" sedan svampen mot den övre halvan av nageln. Låt torka.
 
 
Såhär ser det ut (jag har kommit åt tippen av tumnageln med någonting, det är därför det inte finns något nagellack där). Det glansiga är vaselin, jag har inte så fet hy ;)
 
6. Ta din tredje färg och gör likadant som med den andra, fast lite högre upp. Jag har använt ett svart lack från Depend (fick ingen bra bild på det, men jag tror inte det är så svårt att förstå hur det ser ut ;))
 
7. Ta en tunn pensel/nål/tandpetare/vad ni nu vill använda och ett vitt nagellack. Dra en linje diagonalt över nageln. Ta bort eventuellt kladd som har kommit utanför nageln.

Klart!
Jag valde att inte ta något klarlack över, men det gör ni som ni vill! 
 

Ett år sedan

Idag var det ett år sedan min käre vän bestämde sig för att han inte ville leva kvar på jorden.
 
Att tänka på honom gör så himla ont, att veta att man aldrig mer kommer träffa honom får mig att gråta. Ändå tänker jag ofta på honom, på hur kul vi hade när vi var mindre. Även på hur kul vi hade på slutet, även om det inte var så ofta vi umgicks.
 
Jag saknar honom, väldigt mycket. Att mista en vän, särskilt vid åldern av 15, är obeskrivligt. Jag kan inte ens föreställa mig den sorgen hans föräldrar måste känna denna dag. 
 
Jag har inte mycket mer att skriva, förutom att jag vill sända en tanke till hans familj och vänner. Vi är många som sörjer idag. 
 
 

Min fotoutrustning

Kom på att det kanske är en bra idé att skriva vad jag fotar med, för att ni ska ha en inblick i vad jag har att jobba med, haha. Skrev visserligen om det förut, men alla kanske inte kommer ihåg, och några kanske inte ens har läst det inlägget. Därför kör vi en liten update!

 
Här är en väldigt dålig mobilbild på min kamera, mina objektiv och min blixt. Förutom det på bilden har jag två stativ. Ett stort och ett litet (dessa använder jag dock nästan aldrig).
 
Kamera - Canon 600D
 
Objektiv - Canon 18-55mm
                Canon 50mm
                Tamron 70-300mm
Canon Speedlite 430EX II
 
Filter - Två UV-filter. Ett från nikon (sitter på 50mm) och ett från HOYA.
Stativ - Ett Velbon VE3 och ett från SLIK
 
Detta är det jag använder när jag fotar. Inte mer, inte mindre. För det mesta använder jag 18-55mm objektivet och ibland 70-300mm. Blixten håller jag precis på att lära mig och det fasta objektivet hade jag mest med mitt gamla kamerahus (eller ja, det är egentligen min mammas, men det är jag som har använt det). Stativen använder jag som sagt ganska sällan. 

En lekmans fotoguide del 1

Jag fick frågan om jag inte kunde skriva lite fototips, och visst kan jag göra det! Ni får dock ha i åtanke att jag inte är något proffs på något sätt, jag har ärligt talat inte ens läst manualen till min kamera. Jag har inte heller läst något om mina objektiv, och jag har bara skummat igenom första delen av manualen för blixten. Tillräckligt för att förstå hur man sätter på den typ, haha! Därför är allt jag skriver sådant jag har lärt mig själv/snappat upp någonstans ifrån. Om ni har åsikter och tycker det jag säger är felaktigt får ni gärna skriva hur det ska vara i kommentarerna, så att det blir rätt. Jag ska göra så gott jag kan, och om det här är något ni vill att jag fortsätter med/har fler frågor så skriv det, för sjutton! Annars kan jag omöjligt veta hur ni vill ha det. Min tanke är att lägga upp det här som en liten serie, för att allt inte ska komma på samma gång. Någon måste jag ju ha att skriva om sen, eller hur? ;)

Vi börjar med lite grundläggande information:
 
Förklaring av ord
 

Kamerahus -  Detta är kameran utan objektiv

AF -  
Står för Autofokus. Med detta aktiverat sköter kameran fokusen i bilden själv. Ibland kan detta vara lite jobbigt då man inte alltid får rätt sak i fokus, men vid t ex sportsammanhang är det ändå att föredra. Om man däremot har lång tid på sig, till exempel vid fotografering av blommor, kan manuellt fokus vara bättre. Jag styr ofta fokuset manuellt eftersom jag för det mesta har lång tid på mig. 
 
Bländare - Styr hur mycket ljus som ska komma in i kameran. Vid ett högt bländarvärde släpps lite ljus in och vid ett lågt bländarvärde släpps mycket ljus in. Om man fotar uomhus en solig dag ska man alltså ha ett lågt bländarvärde och om man fotar inomhus där det är dålig belysning ska man ha ett högt bländarvärde. Jag brukar tänka att talet står för hur mycket ljus som ska behövas för att få en lagom ljus bild. "Hm, det är ljust ute, då behöver jag lite extra ljus = liten bländare. Bländaren styr även skärpedjupet, alltså hur mycket av bilden som ska vara i fokus. Med en stor bländaröppning, alltså vid ett lågt tal, blir skärpedjupet kort och en liten del av bilden hamnar i fokus. Med en liten bländaröppning blir en större del av bilden skarp. 

Slutartid - Styr hur länge ljuset ska få komma in i kameran. Detta påverkar alltså också hur ljus bilden blir. Om man tar en bild med en kort slutartid, till exempel 1/2 000, blir bilden mörk om man inte har bra belysning. Om man tar en bild med lång slutartid tar kameran upp ljus under en längre tid och blir såklart ljusare. Här kan det vara bra att ta hjälp av ett stativ, för att slippa rörelseoskärpa. 

Rörelseoskärpa - Helt enkelt oskärpan som blir när du rör kameran när du tar bilden. Krångligare än så är det inte.
 
ISO - Detta är måtten för kamerans känslighet för exponering av ljus. Om man fotar utomhus eller vid bra belysning räcker det att man har ett ISO-tal på mellan 100 och 400. Om det det mulet eller kväll kan man använda ISO-tal på mellan 400 och 1600. När det är mörkt "måste" man använda ett högre tal för att få en skarp bild. Vid höga ISO-tal tenderar bilderna att korniga.
 
Vitbalans (VB) - Inställningen som justerar färgtonerna så vita föremål ser vita ut. De förinställda inställningarna som finns är moln, skugga, dagsljus, glödlampa, lysrör och blixt. Det finns även "egen", men jag använder aldrig den så jag kan inte förklara hur den fungerar. Tyvärr.
 
Exponeringslägen - På en vanlig kamera finns fyra exponeringslägen; Programautomatik (P), Tidsförval (Tv), Bländarförval (Av) och Manuell (M). På programautomatik ställer kameran själv in både bländare och slutartid, på tidsförval väljer man själv slutartid, på bländarförval ställer man själv in bländare och på manuell ställer man in allt själv. Ganska logiskt, eller hur?
 
Exponeringskompensation - Detta är en liten fiffig mätare som gör bilden ljusare eller mörkare (precis som allt annat, haha!). Kameran kan ibland ha lite svårt att veta hur ljus eller mörk bilden ska vara och då kan man ändra detta med hjälp att detta. Om man vill ha en mörkare bild ställer man in mätaren på ett negativt tal och om man vill ha en ljusare bild ställer man in den på ett positivt tal. Slänger in en bild, för att ni ska se vilken mätare jag snackar om, haha!

 
 
Det var allt för denna gång! Är det här något som jag borde fortsätta med? Varför/varför inte? Vad borde jag ta upp nästa gång?
 
 

Cheesecake

Har precis gjort klart min cheesecake jag ska bjuda på imorgon när en del av min släkt kommer hit. Är så himla förtjust i det, helt sjukt! Jag har verkligen inget att säga just nu, mer än att jag är trött, hehe. Nu tänker jag sova, godnatt!

Omnomnom <3

Midsommar!

Halloj! Hoppas alla har det bra i det fina vädret! 
 
Idag är det, om någon skulle ha råkat missa det, midsommarafton. Jag ska fira den genom att åka till Kulla Vreta gård och fira där, och sedan åka hem och äta sjukt god mat. Haha, det är en av mina favoritsaker med midsommar, maten. Båda mina föräldrar är jätteduktiga på att laga mat, så det blir näst intill alltid jättegott. Nu har jag dessutom varit med och bestämt vad det ska bli för mat ;) Slänger upp bilder från dagen senare, nu måste jag städa! Puss och hej 
Dagens humör, topp!

Som ett litet barn

Jag är ju inte så mycket för att fira min födelsedag, men när jag fick se årets presenter från min kära familj var jag beredd att ändra min uppfattning lite grand. De visste verkligen vad jag önskade mig, trots att inte ens jag själv visste vad jag ville ha! Både coolt och lite läskigt. Hur som helst är jag sjukt tacksam, och tack alla som har grattat mig idag! Det värmer, särskilt med tanke på hur ihärdigt ni försöker få mig att inse att det fakiskt är något att fira. 
 
Tack mamma och pappa, ni är bäst <3

Livet <3

Idag är det en bra dag. Inte för att dagen i sig är speciell, utan för att den har spenderats med mina kära vänner, och för att vädret har varit awesome.

Jag har spenderat hela eftermiddagen i stadsparken i Uppsala. Om det inte var för att min familj ville ha hem mig skulle jag antagligen fortfarande ha varit kvar i stan, men jag fyller tydligen år idag. Därför känns det som att jag borde vara hemma, så här är jag!

Nu ska jag tydligen fika, ha det!

Ny klänning, tack mamma <3
 

Något ni kanske inte visste om mig

-Jag gråter till allt. Seriöst. När jag är glad, när jag är ledsen. När jag är arg, när jag är lättad. När jag är rädd. Hela tiden. Tänkte visa er en bild jag läste nyss, som fick mig att gråta.
 
Det här är visserligen inte ett jättebra exempel på att jag gråter till vad som helst, eftersom den är väldigt rörande. Jag ville dokc ändå visa den för er, så att ni också kan ta del av den och tänka efter. Nu ska jag gå och sova, börjar bli trött igen. God..morgon?

Morgonstund har guld i mun

Att jag är en morgonmänniska har jag vetat ett bra tag. När jag väl har slagit upp ögonen har jag lätt för att gå upp, trots att klockan bara är någonstans runt småtimmarna. Missförstå mig inte, jag kan för det mesta sova ganska länge jag också, men att gå upp tidigt är inget som stör mig. Att däremot stanna uppe länge är jobbigt så det heter duga. Jag går hellre och lägger mig tidigt, för att komma upp tidigt på morgonen. Här får ni dock heller inte missförstå mig och tro att jag inte kan stanna uppe längre än till halv nio på kvällen, för det stämmer inte alls. Jag kan precis som många andra stanna uppe större delen av natten, bara jag har en bra anledning. 
 
Idag, eller snarare igår, var en sådan dag då jag gick och la mig alldeles för tidigt. Föregående natt var den natt när jag höll på med designen, vilket avslutades runt 03.00. På morgonen blev jag väckt klockan 08.15 för att åka på min lillasysters avslutning. Detta skrev jag om igår, så någon ytterligare fördjupning känns onödig. Man kan i alla fall, kort sagt, säga att det inte blev mycket sömn igår natt, vilket gjorde att jag var ganska trött på kvällen. Detta resulterade då i att jag gick och la mig runt 20.00. Om jag var en sådan person som kunde sova till långt in på dagen utan någon vidare anledning hade detta inte varit något problem, men så är som ni förstår inte fallet. Strax innan midnatt vaknade jag och kunde inte somna om. 
 
Under tre timmar varvade jag mellan att titta på klipp från Criss Angel Mindfreak och på diverse trick, och att helt enkelt bara ligga och filosofera. När klockan började närma sig 03.30 klev jag upp och satte på mig kläder. Under tiden jag filosoferade märkte jag nämligen att det var klart på himlen, vilket gjorde att jag hoppades på att få lite fina bilder på soluppgången, när solen väl skulle ha lust att titta fram.

Nu har jag alltså varit uppe i snart fem timmar, och på den tiden har jag hunnit fundera på livets stora gåtor, tittat på en massa konstiga stunts och trick, försökt fundera ut hur stuntsen och tricksen gick till och fotat. Inte så pjåkigt, om jag får säga det själv!
 
Nu blev det väldigt mycket text, och med ett kanske lite seriösare språk än vad som brukar förekomma här på bloggen. För att ni inte ska bli uttråkade slänger jag därför upp lite bilder!
 
Haha, så himla härlig hon är, min katt!
 
Dagens klockan fyra på morgonen-look

Gammalt och nytt på samma gång

För ett par dagar kom jag på att jag hade en jacka jag aldrig har använt, så jag plockade fram den. Hade den på mig för första gången idag, och jag tror jag är kär. Det kan vara den skönaste jacka jag någonsin har haft på mig. 
 

Seglarlägersavslutning

Fin rubrik jag fick till, inte sant? Som den finne jag är gillar jag att sätta ihop ord till ett långt (moottoriurheilukeskus, till exempel. Motorsportscenter, typ). 
 
Idag har jag i alla fall varit på min lillasysters lägeravslutning. För någon vecka sedan fick hon fick den galna idén att hon skulle ut och segla, trots att ingen i vår släkt kan det. Hur gick det till? Jaja, hon gjorde ett bra val, hon var superduktig! Det tycker väl de flesta om sina syskon/barn, men hon var faktiskt duktig. 
 
Some pics from today
 
 

På väg mot Enköping



Systeryster i båten 

Klar för den här gången

Nu är jag hyfsat nöjd med designen. Det finns säkert saker jag måste fixa till, men jag orkar verkligen inte mer inatt. Efter en hel dag av koder och photoshop blir man lite seg i huvudet, så jag skulle antagligen inte ens märka ett fel om jag såg det. Jag skulle bli glad om ni berättade om något ser konstigt ut, och ni får hemskt gärna berätta vad ni tycker om designen!
 
Nu ska jag sova. Puss och godnatt, alla fina läsare! <3
 
Såhär pigg är jag nu, haha.. Godnatt!

Det här med bloggdesign var en tidskrävande sak

Som rubriken säger: att fixa med bloggdesigner är inget man gör i en handvändning. Jag gör det i alla fall inte. Ni andra, duktiga människor, gör det säkert jättefort. Jag har i alla fall spenderat hela dagen framför datorn, för att fixa med koder och bilder och dittan och dattan. Grundtanken var egentligen att jag skulle kolla upp lite nya småsaker, men som alltid när det gäller mig, fortsatte projektet alldeles för långt. Nu håller jag på med en ny design till den här bloggen, haha.

Det känns som att den här natten kan bli lååååång, och imorgon ska jag och mamma på min lillasysters seglarlägers-avslutning. Funderar på att stanna uppe tillräckligt länge för att bara få några timmars sömn, för att inte hinna falla in i djupsömn, liksom. Annars kommer jag inte orka det här.

Den nya designen kommer antagligen komma upp här under natten, men jag lovar ingenting. Jag funderar även på att senare, när jag inte längre ska ha kvar den, lägga upp den så att ni kan ladda ner den. Jag tror inte att någon kommer vilja ha den, men jag fick tipset att göra det, så jag tänkte "varför inte?".

Jaja, nu ska jag fortsätta fixa och trixa. Ha det så bra så länge!

Freja

Nu har Freja, som är med på bilderna och filmerna från igår, en egen blogg. Kolla in den, vettja! (titta särskilt mycket på den vackra fisken i headern)

Frejas blogg

Mer film från Uppsala

Inte normalt någonstans. Känns lite läskigt att lägga upp det här faktiskt, ni läsare kanske försvinner nu? Aja, jag tar risken! Enjoy, eller något i den stilen :D

 

 

 

 

Godmorgon!

Uppdateringen kan bli lite konstig idag, jag sitter och kodar en massa på en blogg jag har skapat just för endast kodning. Detta för att öva så utseendet på den här bloggen kan bli så bra som möjligt, för att statistiken inte ska se så konstig ut för mig (ja, sådana småsaker stör mig) och för att ni ska få en nyfixad blogg direkt, istället för att få se det nya utseendet i etapper, eller hur man nu ska uttrycka sig. Jag ska ändå försöka slänga in lite inlägg då och då, det kommer bland annat komma upp fler filmer från igår ;) Ha det bra så länge!

Godisprovning i stadsparken



Äckligaste godisen EVER! 

Uppsala med Freja

Haha, så jäkla snygg


Subway, standard (Ja, jag var skithungrig och tog en hel. Höll på att dö på slutet)

Någon som kan säga hur länge den där har stått där? Vi har inte lagt märke till den förrän nu..

HAHAHA, alltså <3


Haha, så jävla snygg jag är 



Och så kommer Freja och är äckligt snygg

 

Ritat lite till

Känns som att hela lovet kommer gå åt till att rita, haha.. Den här gjorde jag i alla fall alldeles nyss, bara för att fördriva lite tid :) Den är inte så jätteseriös, och jag är inte riktigt nöjd, men jag måste ju fylla bloggen med något. Vad tycker ni? Vad borde jag öva mest på?

Idétorka

Jag har inget att skriva om, och därför funderar jag på att sluta blogga. Det är liksom inte kul när man nästan aldrig har något kul att säga. Det suger, för det börjar komma fler läsare, haha. Därför tänkte jag kolla med er, vad vill ni läsa om? Det där med frågestunder tror jag inte blir så stort, men om ni har frågor kan ni slänga in dem i kommentarerna, samtidigt som ni skriver vad ni vill läsa om. Kom igen nu, och var med och skapa en bättre, roligare och intressantare blogg. Puss!


Haha, så himla söt <3

Att rita är ju kul

..Men lite svårt är det ju. Särskilt män. Usch. 


Halvklar. Har suttit i kanske en halvtimme?



Allmänt kladd, bara för att öva lite, liksom. Max en kvart på varje, så resultatet är ju därefter.. haha

Dåligt väder = slödag

Det blev ett bad istället för dusch, så nu ligger jag nybadad i sängen. Sådana här kalla och regniga dagar är som gjorda för aktiviteter som just bad och säng-häng, tycker inte ni också det? Jag vet att ni tycker det, försök inte lura mig!

Nu ska jag kolla på film, tror jag. Vilken det blir, vet jag inte än. Vi får se. Kanske blir lite family guy, istället..

Nybadad och snygg

I just want to be cool


Så himla härliga! Random så det heter duga, men otroligt härliga.

Hemkommen

Haloj!

Det som bara skulle vara en kort tripp till Alsta med några kompisar slutade med att jag och Frida åkte in till Uppsala, haha. När vi kom tillbaka hem till henne var klockan närmare midnatt, så jag stannade där istället för att dra hem. Därför blev det lite dåligt med uppdatering igår kväll och tidigare idag. Kvällen var i alla fall awesome, fylld med en massa skratt och konstiga miner, haha.

Nu ska jag duscha, sedan får jag se vad jag gör. Bloggar mer om ett tag, när jag har något att skriva. Hej så länge!

Chillin'


Hatten <3


#Kasspåakvarellochpallarintegöranågotseriöst

 

Sport

Det blev en timmes promenad runt bygden, superhärligt! Väldigt varmt också, trots lätt klädsel, moln och blåst. Underbar årstid, det här.
 
Den här sommaren SKA jag komma i form. Usch, jag mår så dåligt över att jag inte sportar just nu. Sen vi sålde min häst har jag ju inte börjat med någon ny sport, och nu det har gått, vad är det, tre månader kanske? Tre månader där jag bara har suttit stilla. Nä, nu blir det ändring!
 
Om ni har något tips på en sport där man INTE är i lag, så får ni jättegärna skriva det i en kommentar. Tack på förhand!


Den enda sporten jag någonsin har hållit på med. Förstår ni att det känns konstig nu?

God morgon

Hejsan! Ledsen att första inlägget kommer såhär sent, men jag vaknade inte förrän klockan 12:30 någonting. Så himla skönt med sommarlov, äntligen kan man sova ut ordentligt! Kommer inte ihåg sist jag sov såhär länge..

Nu ska jag ut och gå. Jag kan inte springa pga mina knän (jag har knäna i olika höjd, så de blir belastade olika och det gör ont efter ett tag när jag springer monotont), men att gå funkar bra! Kärringvarning på det där, haha.

Jaja, nu ska jag iväg. Hejsvejs, skriver mer sedan!

Fotboll

Var i Örsa med några kompisar igår kväll. De spelade fotboll medan jag passade på att testa nya kameran. Jag är så himla nöjd med den! Bilderna är såklart inte perfekta, men jag är ju inte ett proffs heller ;) Dessutom är den ju som sagt ny, jag kan den inte helt än. 


Emma är pepp på fotboll


Kanske lite för pepp? #benurled

Full fart, osv

Den här bilden tycker jag verkligen är fantastisk. Suddig, jobisst, men titta på den! Stilen på mina kompisar.. <3


Såhär spelar man fotboll!

Bilderna är som ni ser suddiga, men de är tagna utan blixtar klockan 22-23 och jag satt/stod och fotade med ett inte jättebra 70-300 objektiv, så ha lite överseende. Sen är jag ju som sagt bara en amatör, också :)

 

Det är på något vis som att vi alla sitter på livstid




Sådär!

Nu tror jag att jag är klar med kodningen. Färgglad, till skillnad från mina tidigare designer, men jag tyckte att nu får det räcka med deppigheten! Jag kommer säkert ändra om lite här och där, men ungefär såhär kommer den nog se ut ett tag. Vad tycks?

Förnyelse

Jag håller på att koda om bloggen helt nu, så den kan se skum ut en stund idag. Ni får gärna komma med tips, som ni kan skriva som kommentarer till det här inlägget :)

Puss och hej, jag är glad!

Ny kamera!

ÄNTLIGEN!
Bilderna kommer från och med nu tas av en Canon 600D, istället för en 400D :D (De blev för stora för att blogg.se skulle orka med, därför fick jag spara dem i mindre format. Kvalitén är alltså bättre på originalbilderna. Klicka på miniatyrerna, så blir de större :))

Då var tiden med Alfa slut

Igår var den sista skolavslutningen på Örsundsbroskolan för Alfas elevers del. Det kändes både hemskt och underbart, på samma gång.
Tiden på Örsundsbroskolan har för mig varit hemsk, under en lång tid. Jag kände mig utanför under hela låg- och mellanstadiet, jag var annorlunda. Detta blev inte bättre när vi började sexan, och jag började umgås med personer som jag egentligen inte alls borde ha umgåtts med, för min hälsas skull. Jag hamnade ännu mer utanför (eftersom jag knappt syntes till i arbetslaget) och jag blev mer och mer annorlunda. Att jag umgicks med folk som de andra verkade tycka var lite obehagliga lättade ju inte upp, direkt. Jag förstår att de inte ville umgås med mig, jag klandrar dem inte alls.
Det var också i sexan som jag började med mitt självskadebeteende. Jag skar mig och jag åt inte som jag skulle. Det ångrar jag starkt nu i efterhand, eftersom det fortfarande hänger kvar. Jag ser mig fortfarande som väldigt tjock och när livet känns tungt är det svårt att stå emot rakbladen.
I sjuan blev jag tillsammans med en kille i klassen. Jag var lycklig. Mitt liv var underbart. Ungefär ett halvår senare tog det dock ganska abrupt slut, och då var jag nere på botten igen. Jag började skära mig igen, orkade inte någonting. Sov inte, ville inte äta, skolkade, var aggressiv. Livet kändes inte värt att leva. Några gånger i sexan, men fler i sjuan när detta hände, funderade jag på om jag ville leva kvar på jorden. Jag hamnade på BUP, barn- och ungdomspsykiatrin, men slutade ganska snabbt att gå där. Det kändes inte riktigt rätt (trots att psykologen jag pratade med var superbra!). 

Någonting måste ändå ha hänt när jag gick hos dem, för i åttan började livet kännas bättre igen. Jag mådde fortfarande inte helt bra, och det var fortfarande jobbigt att se mitt ex, men nu hade jag börjat få kompisar i min parallellklass och jag påbörjade mitt konfirmandår. 

Jag ångrar inte en sekund att jag konfirmerade mig. Det året var helt otroligt. Jag lärde känna jättehärliga människor, jag blev troende (vilket hjälpte mig jättemycket i min kamp mot ångesten) och jag märkte nya sätt att hantera min sorg. Jag tror inte att mitt liv hade sett ut som det gör nu, utan konfirmationen. 

Sommaren mellan åttan och nian åkte jag till klostret Taizé i Frankrike, med några från kyrkan. Den BÄSTA resan i mitt liv. Den har jag ju skrivit om förut, så jag tänker inte skriva så mycket om den. Jag kan sammanfatta det med att jag lärde känna nya vänner, träffade en kille där (som jag mer hade en sommarflirt med än ett förhållande. Det tog slut när skolan började igen, haha) och fick uppleva ett enkelhetens liv. Det var underbart och jag ska dit i år igen.

I nian blev sammanhållningen i Alfa starkare. Kanske för att vi insåg att det bara var ett år kvar? Kanske för att vi hade blivit äldre och mognare? Jag vet inte. I vilket fall så var det sista året fantastiskt. Nu mår jag bra, jag har många vänner och det är inte alls jobbigt att se och prata med mitt ex. Trots alla motgångar i början av högstadiet (det finns många fler än vad jag tog upp här, men också fler glädjeämnen) är jag nu en hyfsat sund tjej, som kommer sakna tiden med mina klasskompisar i Alfa sjukt jävla mycket <3
image description
Samma bild som igår, men skitsamma. Här är nästan hela Alfa samlad <3


Bästa, finaste, underbaraste Alfa <3

Rensar garderoben, lite random sådär

Som rubriken säger; idag har jag rensat min garderob. Visste ni att garderob kommer från franskan och betyder "vakta klänningen", eller något i den stilen? Tänk vad man lär sig på franskalektionerna, mjapp. Vi är awesome i franskagruppen, förresten. Alla fick MVG i slutbetyg. Så jävla grymma.
Aja, i alla fall. Jag tänkte dela med mig av lite bilder från rensningen, varför vet jag inte. Kanske för att få lite liv i bloggen? Ingen aning.
Haha, de två bilderna till vänster... 
Det här är alltså innan jag började rensa. Bra ordning, mjapp. På bilden till höger är BARA den nedersta hyllans innehåll, alltså byxor, underkläder och badkläder.

Kläderna till vänster är de som jag har kvar och de till höger är de jag har rensat ut. Mycket ridkläder osv, eftersom jag inte rider längre.

Och såhär blev det till slut. Den som ser mig kolla på tjocktröjor i någon affär får stoppa mig. JAG BEHÖVER INGA FLER. Herregud, jag får knappt plats med de jag har.. Linnen och andra tunna tröjor kan jag däremot köpa, hehe..

Rosa är ju jäkligt fint, och sådär

Mamma hade jäkligt bra smak när hon planterade de här buskarna. Love them <3

Friskare och pratglad

Halloj! Ska egentligen sova, men jag tänkte att jag kan slänga in ett litet inlägg innan jag somnar.

Jag är, som rubriken säger, lite friskare nu :) det är näst intill nödtvunget, eftersom den här veckan är den sista med min goa klass. På tisdag nästa vecka slutar jag på Örsundsbroskolan och många i klassen kommer jag inte så så mycket mer. Känns inte så väldigt bra, faktiskt. Vi är som en enda stor familj, det är med klassen man är van att vara. Visst, alla gillar inte alla, men det är ändå en grupp.

Det finns en person som det kommer bli extra svårt att säga hejdå till. Jag har känt henom hela livet och vi har gått i samma klass från dagmamma (vi gick inte på dagis) till nian. Vi umgås inte med varandra alls, men jag kommer ändå att sakna att se henom i klassen sen, på gymnasiet. Hen känner antagligen inte alls samma sak, men det spelar ingen roll. Jag är lite känslig av mig, haha.

Det ska dock bli skönt att komma bort från Örsundsbroskolan. Jag har så himla många minnen och upplevelser som jag bara vill lägga bakom mig. Gymnasiestarten kommer jag att använda som en början på ett nytt kapitel. Ett tomt papper att fylla med nya saker, liksom. Åh, jag ser fram emot det! (jag ser inte alls fram emot att bli vuxen, dock. Fyfan)

Imorgon är det, som jag redan har sagt (okej, jag har sagt allt som står i det här inlägget flera gånger) bärsta! Ska bli kul. Efter det drar jag hem till Freja, nicenice. På torsdag drar klassen till Stockholm, det ska också bli trevligt.

Det blev ett ganska långt inlägg, och allt var sådant jag redan har skrivit. Aja, skitsamma, ni behöver ju faktiskt inte läsa om ni inte vill ;) jag avslutar med en bild på en present jag fick från min käre mamma idag; en maaaaassa rep! Vad jag gör med dem får ni kanke se senare ;)

Inflammerad

Hejsan! Hur är det med er? Jag är fortfarande sjuk, vi tror att jag är inflammerad i bihålorna. Har skitont i näsan, bihålorna, huvudet, käken och tänderna. Kul liv, eller hur? Jag är dock på rätt bra humör, för nu är skolan verkligen slut, sånär som på argumentationen på måndag. Den kommer bli superkul! Jag ska argumentera invandring till Sverige, jag är för. Aspepp! Förhoppningsvis går det bra också, haha.

Just nu njuter jag bara av att det är helg och försöker bli så frisk som möjligt till nästa vecka när vi ska ha bärstafesten och ska till Gröna Lund.

Hoppas ni har det bra och att ni inte är sjuka som jag. Hejsvejs!

RSS 2.0