Bonnig som fasen!

Sitter här i min skjorta och mina jeansshorts och känner mig allmänt bonnig. Matten, som jag höll på med tidigare idag, gick bra och jag klev precis ur duschen. Trevligt, jappjapp. Det kunde ha varit lite varmare ute, dock. Kommer kännas awesome när det är så varmt att jag kan sitta ute och blogga vid den här tiden, i den här outfiten.
Ovärt inlägg, men innerst inne älskar ni dem ändå!
Såhär bonnig är jag i min skjorta..
..och såhär ser jag ut när jag ser hur bilden ovan blev (jag skrattade också, haha)

Poi

Fy vad jag vill ha sommar! Jag vill kunna bada, fota en massa och inte minst poia! Det går visserligen att göra nu också, men det blir så kallt. Det är mycket trevligare att göra det på sommaren. Dessutom kan man elda <3

Korta inlägg?

Kom att tänka på en sak; jag skriver sjukt korta inlägg! Tyvärr har jag inget att skriva om, så de blir inte så långa..
Jag vill verkligen kunna dela med mig av saker som händer i mitt liv, lägga upp fler bilder osv, för ni är ju ändå ett gäng som tittar in varje dag, men det händer seriöst ingenting. Förlåt för att jag inte skriver en massa roligheter, mina muffinsar. jag skulle göra det om jag hade något att skriva om. Samma sak med bilder, jag har inga roliga på lager. Allt står stilla just nu. Jag lovar att skriva mer och lägga upp fler bilder när det händer någonting!

pluggaplugga!

Här sitter vi och är duktiga, haha. Nej men allvarligt, jag har en massa matte att göra. Har skitit i att göra det som alla andra har gjort i flera veckor, haha. Tyvärr har vi nationella snart, så jag är tvungen att kolla upp det.. inte så jätteroligt, nej. Jag brukar ju annars tycka att matte är roligt, men inte idag.
Osminkad och trött, jättefint!

Cooling

Brukat ha alarm på kvart över sex, men jag orkade inte starta det igår kväll. Gissa när jag vaknade? Tjugo över sex. Haha, är jag lite cool eller?

Idag är sista dagen i skolan, sen är det påsklov. Jag ska visserligen plugga nästan hela lovet, men det ska ändå bli skönt att kunna välja själv hur man ska lägga upp dagarna, välja hur lång tid man ska lägga på varje ämne osv.

Efter lovet väntar stockholm med klassen, bärstafesten och en massa studiedagar, sen är det skolavslutning(!). Skapligt snabbt allt går. Lärarna har sagt flera gånger att det man inte har gjort innan påsk kan man i princip glömma (det är dock ingen ursäkt till att inte komma på lektioner.. Man kan ju alltid få betygen sänkta).

Nu är klockan rätt mycket, så jag bör släpa mig ur sängen. Pusshej!

New music

Vill dela med mig av lite ny, underbar musik.
Wonderful <3

+12

Känns galet värt att det är tolv plusgrader utomhus i detta nu, klockan 23:20. Jag älskar våren <3 godnatt, muffinsar!

Föreläsning

Var på en föreläsning av Per Ström idag, det var väldigt intressant. Den hette "sann jämställdhet eller manshat", så ni kanske kan lista ut vad den handlade om? Just det, hur männen är förtryckta och hatade i samhället.

Föreläsningen gick kort och gott ut på att han skulle förklara hur fantastiska män är och att vi är för elaka mot dem.

Just det, kanske ska tillägga att kvinnoförtryck inte existerar, heller. Inte ens när en ung kvinna i publiken faktiskt sa att hon kände sig förtryckt av bland annat media, gav han med sig. Han svarade helt enkelt något i stil med "nej, du känner dig inte alls förtryckt" (kommer inte ihåg exakt hur orden föll, men det var något liknande och med samma innebörd).

Det var i alla fall intressant att se vad andra hade för verklighetsuppfattningar och värderingar. Att de var väldigt annorlunda emot vad ens egna är en annan sak (nu var majoriteten av de som uttalade sig vettiga, till skillnad från föreläsaren, trots att några av hans punkter faktiskt hade en poäng, till exempel att ett kontinuerligt våld mot en man inte uppmärksammas på samma sätt som om det hade varit en kvinna som var offret).

Wake up

Spellistan har tolv låtar. Låten som spelas är fyra minuter lång och det som spelas när väckarklockan börjar ringa är "wake up, well it's nice to know ya". Börja dagen med ett skratt, check! Slumpen är allt bra rolig ibland. (jag har alltså en väckarklocka där man sätter i iPoden, startar en spellista och när klockan blir tillräckligt mycket börjar musiken att komma ut ur högtalarna. Låtarna spelas alltså hela natten, men låter inte ut förrän klockan kvart över sex). Hur har er morgon varit än så länge?

Sådär

Så som bloggen ser ut nu kommer den se ut i ett par dagar, tills jag orkar fixa resten. Ni har i alla fall en ny header och nya typsnitt på rubriker och inlägg, haha. Just nu är jag så trött och har så ont i ryggen att jag bara vill dö, så jag tänker sova snart, måste bara fixa lite grejer först.

Hiss/diss på headern?
(Kan ju tillägga att jag bara hafsade ihop den. Jag la mest tid till att rita mig själv, haha..)

ÄNTLIGEN

Äntligen är jag klar med en av bilderna till headern! Tog bara sisådär fem och en halv timme.. Aja, den blev faktiskt hyfsad, så det var värt det. Ni får snart se den :)

Sitter och ritar..

..till den nya headern, förhoppningsvis blir det bra. Kan säga att den blir lite annorlunda emot mina förra, haha. Jag hoppas att jag hinner fixa designen idag, men jag vet inte. Annars kommer den senare i veckan!

Mina älsklingar <3

<3

Sitter och funderar

Nu ska jag skita i all jävla deppighet och byta bloggdesign, tror jag. Den här är så... kantig. Vi får se hur nästa blir, jag satsar i alla fall på en mer personlig. Först ska jag ut och fota, dock. Vädret är underbart, har ni tänkt på det?
Det finns få fördelar med att bo på landet. Detta är en av de få.

Träslöjd? Ja tack!

Not perfect, men jag är nöjd.

om jag ska dö..

..och ja, det ska jag någon gång, då vill jag dö till min favoritsång; "A perfect day" framförd av Lou Reed och mig själv. Sittandes på ett klippblock, lipar vi, blöder ihjäl när vi ger varandra papercuts, till hans mörka stämma och min ganska ostämda. Solen går ner bakom berget på någon gammal skärgårdsö och Lou Reed lutar sig fram och viskar: Navid, Navid, Navid, Navid, så vill jag också dö.
Idag är inte en munter dag.

Kasst

Statistiken visar att ni vill ha uppdatering. Tyvärr får ni typ ingen idag heller. Jag började må dåligt på lunchen, på sista lektionen hade jag så ont i huvudet att jag bara ville gråta och sen började jag må extremt illa. När jag kom hem hann jag bara riva undan det som fanns på sängen innan jag svimmade. Mer uppdatering än såhär får ni inte just nu, jag orkar inte.

Men att vi gråter framför spegeln, det är inget ni får veta. Det är nåt vi inte ens vet om varann

Älskade mimikry <3

Godmorgon

Herrejistanes! Jag tror jag måste sluta umgås med mina kompisar i uppsala.. det är inte okej att vakna vid den här tiden! Aja, jag har haft en väldigt trevlig helg. Det sämsta med den är väl att jag måste plugga idag, och det är inte så farligt. Ganska tråkigt, men det kunde ju ha varit något i stil med "städa hela huset", eller något. Då är plugg bättre, tycker jag :)

Jag är fortfarande väldigt trött, så jag kan inte riktigt skriva en bra, sammanhängande text. Därför slutar jag här, innan ni börjar hata mig för mitt dåligt skrivna inlägg. Hoppas ni har det awesome, puss!

Ont om tid

Hejsan!

Jag kommer ha lite ont om tid under kommande dagar, så det blir inte lika mycket uppdatering som det har varit ett tag nu, tror jag. Förhoppningsvis hinner jag uppdatera hyfsat normalt, men jag vet inte hur bra jag kommer kunna hålla det löftet.

I alla fall, vill tipsa om en bok; Sarahs nyckel. Den är hemskt dåligt översatt, det är så jag vill åka hem till den som översatte boken och banka lite vett i henom, men innehållet i boken är super. Den handlar om andra världskriget, om en judisk flicka och om en amerikansk journalist som försöker ta reda på vad som hände i Frankrike under åren som andra världskriget pågick.

Tyvärr drar sättet boken är översatt på ner mitt betyg, men om ni klarar av att ha överseende med det (vilket jag har svårt för) kommer ni nog tycka den är skitbra.

Varför läser jag boken på svenska för då, om jag nu tycker det är så jobbigt att läsa den så? Jo, det är vår uppgift i skolan och jag hittade inte den engelska versionen på biblioteket, så enkelt är det. Som tur är är jag snart klar med boken, så snart slipper jag den. Woho!


En annan bok, som är så bra att man bara vill läsa den om och om igen är Mietek Grotchers bok "Jag överlevde!", vilket är en bok som handlar om hans eget liv i koncentrationsläger under andra världskriget (ja, jag tycker det är intressant, men samtidigt vedervärdigt) med krig.

Den här boken har jag läst så många gånger att jag har tappat räkningen, men varje gång gråter jag mig igenom hela boken.

Min skola hade faktiskt turen att få besök av Mietek för ett år sedan, så vi har fått höra om hans liv IRL, inte bara läst hans bok. Även under de timmarna som han berättade grät jag floder. Jag kan inte förstå hur världen kan vara så grym!

I alla fall, läs böckerna! Båda är bra, trots att Sarahs nyckel är hemsk på svenska (förhoppningsvis är den bättre på engelska).

Aj!

Älskar känslan av att vakna med ont i hela kroppen.. Kanske inte så jättebra när jag ska visa Charlie för två pers som ska provrida om mindre än tolv timmar. Buhu, aj. Aja, det blir väl kanske bättre under dagen.

Dagens schema:
Nu-07:30 Plugg och göra klart mina poi
07:30-08:00 Buss till skolan
08:15- ~12:00 Nationella prov biologi
~12:00 Lunch
12:35-13:35 Engelska
13:35-14:35 Läxförhör i geografi
Slutar skolan
16:30 Visa Charlie

Satfläsk vilken dryg dag! Särskilt när man knappt kan röra sig. Aja, vädret är fint i alla fall!!

Nu ska jag upp ur sängen, pusshej!

Duktigt!

Känner mig som en duktig elev här, eller något.. Har nationella biologi-prov imorgon, hela förmiddagen, men tror ni att jag har pluggat eller? Nej. Har kollat igenom boken och hoppas verkligen att jag kan det jag behöver, för det fastnar liksom ingenting även om jag läser. Förhoppningsvis kan jag det som kommet på provet, mjaa.

Spenderade mycket tid idag till att göra ett par nya övningspoi istället, det var myyycket roligare! Kanske inte jättesnygga, men de duger gott för mig.

Nej, som sagt, prov imorgon. Godnatt!

Livet leker!

Fasen vad glad jag är på livet just nu!

Solen skiner för det mesta, det är vår, jag har världens bästa vänner, grundskolan är snart slut och förhoppningsvis får min häst snart komma till ett ställe där han blir riden och tränad+tävlad oftare, och där han kan bli så ompysslad som han förtjänar (det är ju visserligen sjukt tungt att lämna honom ifrån sig, att kanske aldrig träffa honom igen, men det är för hans bästa).
Jag vaknade i alla fall av att det lös in genom fönstret idag, snacka om en bra morgon! Nu vill jag bara ha sommar! Jag vill ha Taizé-resa, jag vill umgås med mina vänner, jag vill poia och jag vill börja gymnasiet. Jag har en känsla av att det här året kommer bli awesome. Hoppas att den känslan håller i sig!
Någon mer än jag som längtar till sommaren?!
Sommarkyrkan -11 <3

Gudstjänst osv

Idag började dagen (efter att jag hade somnat om efter inlägget jag skrev imorse) med att dra till stallet och rida, blev lite bilder och filmer. Red hos Helena, eftersom att hon har ett gigantiskt ridhus där Charlie kan springa av sig. Behövdes efter hans vintervila! Efter det var han lugn och fin, kändes bra. Han är ju dock otränad så han orkade inte jobba ordentligt.

När jag kom hem blev det en dusch och sen tens på ryggen, mysigt!

Om en kvart drar jag till kyrkan, ska bli awesome. Träffar Emil där också, om han inte har glömt att han ska dit, vill säga.

Puss och hej små muffinsar, ha det bra så länge, för det har jag!

Att träffa människor kanske inte är så farligt ändå?

Haaalloj! Det har varit brist på uppdatering nu på ett tag, jag vet, förlåt. Till mitt försvar säger jag att jag har träffat en hel hög Uppsala-bor med Freja :D det är lite roligt att man alltid träffar folk när man är med henne.

Tänkte skriva mycket mer, men jag är så sjukt trött att jag ska låta er slippa det. Jag är verkligen inte intelligent på morgonen! Nu vet ni i alla fall varför jag inte har uppdaterat på några dagar, mjapp! God morgon på er!

Träffade..

..världens bästa Emil idag, för den som bryr sig. Har inte träffat honom på snart ett år, galet vad tiden går fort!
Det var tillräckligt kul att träffa honom och prata om allt som hänt under året för att skippa en timme av lektionen, oops. Men så går det när man träffar underbara människor man inte träffar så ofta! Annars sköter jag ju skolan väldigt bra...! Eller hur var det nu..? Höhö.

Fick en fråga om uppdatering om Charlie..

..och här kommer den:

Supersnäll allroundhäst säljes

 

Nu säljer vi vår kära häst p.g.a. brist på intresse och tid. Charlie är en snäll valack på ca 153 cm i mkh f -97. Han är supersnäll i all hantering, såsom att sko och lasta, han är trafiksäker och alla kan rida honom. Han kan ridas både ensam och i grupp.

 

Han är tränad i hoppning upp till banor på mellan 1m och 1.30m, debutant i terräng (p.g.a. min feghet, han skulle nog ha kapacitet för mer), dressyr upp till LA och i lätta klasser i working equitation (detta är dock ett område där han, med en duktig ryttare som kan visa honom hur han ska göra, har mycket mer att ge!).

 

Han har tränat hoppning och terräng för bland annat Lena Bredberg och han har tränat working equitation för Helena Wiklund, Paulo Basto och Charlotta Ingvarsdotter, vilka alla har berömt honom för att vara en otroligt trevlig häst med mycket talang.

 

Charlie har aldrig varit sjuk eller halt, sånär som på en ytlig hovböld.

Vi säljer honom till ett hem som kan hålla igång honom, då han verkligen vill arbeta och träna.

I priset ingår viss utrustning såsom sadel, träns och täcken.

Foto^: Stina Arosenius

 

Om du är intresserad, hör av dig till 070 51 70 992

 

Höhö

Underbar <3
(bara det att jag har sovit i 4 timmar XD)

Vi alla gillar tidiga morgnar!

God morgon alla människor, sovit gott? Själv har man varit vaken i två timmar redan.. Trevligt. Funderar på om jag ska gå upp snart, eftersom att jag ändå inte kan somna om. Ska ju upp om två timmar ändå.

Jag har tänkt på en sak, förresten. Ni slutar inte besöka min blogg trots att jag nästan inte uppdaterar alls. Det är ju minst sagt trevligt! Antalet läsare ökar ju givetvis om jag uppdaterar mycket, men ändå! Ni är så trogna, ni!

Nu tänker jag faktiskt gå upp och äta, jag är hungrig! Puss på er, muffinsar!

Godmorgon

Solen skiner, jag har vårkänslor. Tyvärr kommer det antagligen komma mer snö. That sucks.
Snart slutar skolan. Det är tydligen bara 60 skoldagar kvar! Det blir ju dock betydligt mer om man lägger till alla lovdagar, studiedagar och helger. Då blir det 40 dagar till, men hallå? Det är ändå bara 100 dagar kvar till skolavslutningen (jag har antagligen räknat helt fel, haha)! Efter avslutningen väntar ett sommarlov med en resa till frankrike och diverse andra roligheter, och efter sommarlovet börjar gymnasiet <3 Fan vad jag längtar!!
Ovärt inlägg, mjapp, men jag ville dela min glädje över att det snart är sommar. Dessutom är ju faktiskt ni som väljer att läsa bloggen, trots att ni vet att uppdateringen är hemsk och att mina inlägg är lika ovärda som att vattna blommorna när det regnar!
GE MIG SOMMAR
RSS 2.0