Underbara lärare

Eftersom att alla klagar så sjukt mycket om mycket läxor, elaka lärare osv. så tänker jag faktiskt säga vad jag tycker också.

Jag älskar mina lärare! De är otroligt duktiga på vad de gör, de lägger ner sin själ i att hjälpa oss att få bästa möjliga förutsättningar inför gymnasiet och senare i livet. Det är så HIMLA orättvist att säga att de är elaka med mycket läxor, prov, läxförhör mm. Fattar ni inte att det är för vår skull de gör det? Utan alla läxor skulle vi inte lära oss tillräckligt mycket  för att klara oss. Proven är ju faktiskt inte alls svåra om vi har läst ordentligt på våra läxor. Då är det bara som en liten extrakoll, eller hur? Det är dessutom inte lärarna som bestämmer vad vi ska lära oss, de följer bara målen de har fått i handen.
Det är inte bara vi elever som har det stressigt i skolan, tänk på alla lärare?! Vi kan ta ett engelskaprov, t ex. Vi har en del att plugga på, jag vet, men tänk M som ska rätta över 40 prov. Skulle vilja se någon av oss elever rätta alla dem på en kväll.. Visst, om man sätter sig och rättar när man kommer hem och sen sitter och rättar hela kvällen + halva natten så går det att hinna igenom rätt många, men tänk på att lärarna också är människor. De vill också ha fritid! Att plugga till ett prov kanske tar två timmar för oss elever, en lärare behöver flera kvällar, fullproppade med rättning, för att bli klar med det där jävla provet. Tänk på det innan ni klagar.
(Och JA, jag vet att jag också har klagat en del, men det är verkligen inte lika mycket som man hör i Alfa nästan varje dag.)
Nej, jag tycker i alla fall otroligt mycket om mina lärare och jag kommer sakna dem sjukt mycket när jag slutar nian. ♥

Inget att blogga om..

..så ni bör inte räkna med att se så mycket aktivitet här, i alla fall inte just nu. Det enda jag gör i veckorna är att vara i skolan, sova och vara hos Lukas, tror inte ni är så intresserade av att läsa om det.
Aja, jag skriver väl här när jag har något att säga. Ha det så länge :)
Tog denna bild igår. Den är helt oredigerad förutom min namnteckning. Tyckte den blev bra, faktiskt.

Ritat igen

inte helt klar, en massa detaljer kvar osv.. Men jag orkar inte fixa det just nu. Vad tycks? :)

Ny säng och grattis!

Sitter i skrivande stund i min nya säng, bäddad med mina nya satin-lakan och diverse andra nya saker, t ex kuddar :D Mysmys! Kommer upp bild på härligheten senare, för snart ska jag åka hem till världens finaste Lukas som fyller år idag, grattis älskling! <3

Engelskaprov och helg!

Hade engelskaprov idag, kändes jättebra!
Nu ska jag snart till stallet och i eftermiddag/kväll (~18.00?) kommer älskling hit, awesome!
Hade utvecklingssamtal idag också, kändes väl hyffsat. Blir alltid besviken på mina betyg, dock..
Dagens facelook. Inget speciellt, osminkad bortsett från lite mascara.
Kladdade lite på bilden idag, kändes lite skumt att rita på papper (använde torrpastell). Tycks? :)
Den är dock finare i verkligheten. Bättre färger, om inte annat.
Kan tilllägga att jag faktiskt inte alls är nöjd med bilden, insåg jag nu..

Trött som en korv

Snart är det skola. Blä.
Movits! Då blir man glad, i alla fall.
Jag saknar världens finaste.

Tyska

Sitter och skriver en artikel/något sånt som vi ska ha till tyskan i skolan, men jag tänkte att jag skulle skriva den här med. På svenska, såklart. Jag tycker det här är en väldigt viktig och allvarlig sak man ska tänka på. En tankeställare, typ.

Varför dessa ideal?

En sak jag har haft i tanken ett bra tag är varför vi har så grymt hårda skönhetsideal nu för tiden. Varför är alla så fixerade vid utseendet?
Hur ska den perfekta killen se ut?
Hur ska den perfekta tjejen se ut?
Måste man vara perfekt för att vara omtyckt?
Kan man vara perfekt över huvud taget?
En tjej ska vara smal, ha stora bröst, vara snygg, ha perfekt hy osv. De flesta killar vill att tjejerna ska vika ut sig, medan andra tjejer direkt tycker att någon är slampig om hon gör det. Men killar då? Hur är det med dem? De ska vara muskulösa och snygga, och de får inte heller ha några fel i huden. Inga finnar, inga rynkor.
Hur ska vi klara att hålla dessa hårda krav? Är vi verkligen så fixerade? Tydligen, med tanke på alla operationer folk gör. Men vem ska man lyssna på?
Man ska lyssna på sig själv. Lyssna på sin kropp. Det enda vi får ut av att leva såhär är söndertränade, söndersvultna, stressade kroppar. Jag tycker att alla borde ta sig en titt i spegeln varje dag och säga "Jag är vacker. Jag är bra". För du ÄR bra. Du ÄR vacker.
Strunta i alla ideal, var dig själv. Sluta täck ditt ansikte i smink, unna dig själv att äta det du vill. Ta en extra ledig dag från träningen. Folk älskar dig ändå.
Kom ihåg att du är bra, precis som du är.

©

Anne Ålander 2011-10-11

 

Ge mig helg..

..typ nu!

Eller torsdag.
Torsdag funkar också.
Jag saknar världens bästa ♥

Nämen..

..tjeeeeeeeenare allihop! Hoppas alla har det bra, för det har jag! :) 
Helgen har, som vanligt, spenderats med Lukas och Max, och idag var jag på Kungsängen och köpte ny säng. Awesome! Dessutom hoppade jag och Charlie på riktigt igår (alltså inga småskutt/någon liten övning), för första gången på sjuuukt länge. Var skitkul :D Det märks dock att vi inte håller på med så mycket hoppning nu. Hoppade inte högre än 1m-1.10, och jag vet inte om han hade klarat så mycket mer, faktiskt. Kapacitetsmässigt hade kan klarat det, men jag tror inte han har ork för en bana på t ex 1.20 just nu. Fast det är bara att träna upp, för sen vi tog ett uppehåll från hoppningen har vi jobbat stenhårt med dressyren, så nu är han sjukt vändbar och reglerbar i galoppen. Känns bra när man ser att träningen har gett resultat.

Jaja, ni får ha det så bra :)
Hejz!

woho!

Idag fick jag veta att jag klarade orienteringen och att jag hade VG på svenskaprovet jag gjorde förra veckan. Nu ska jag snart till Lukas och på söndag ska jag köpa ny säng. Det här känns grymt!

orientering

Orienterade i Lurbo med klassen idag, gick åt helvete. De hade en bastu som väntade när jag blev klar, i alla fall.
När jag kom hem gick jag och la mig, vaknade precis. Skiter i gymnasieinfon i skolan som börjar klockan 19.
Nyvaken och snygg.

Sjuk, IGEN

Jaha, då har man gått och blivit sjuk igen. Fast jag har ingen feber eller hosta, jag har bara väldigt ont i bihålorna och halsen och huvudet snurrar. Har ingen ork att blogga, har knappt ork att gå till skolan. Ni får leva utan mig i ett par dagar.

Från helgen!

Jaa.. Hela helgen (fredag-söndag, eftersom att jag var ledig på fredagen) har tillbringats hos Lukas. Åkte hem till honom på tordag kväll, stannade där över natten, åkte hem på fredagen och var hemma resten av dagen, drog till uppsala igår och efter det drog jag till Lukas igen, kom hem för ett par timmar sedan :P
Det har i alla fall varit sjukt kul och heeeeeelt stört xd Igår-idag var Max, en kompis till Lukas, där också. Alltid kul att träffa nya människor!
Idag gick vi på mickelsmäss och sen gav Max mig massage, min rygg är ju helt störd. 
Orkar verkligen inte skriva mer, är sjuuuuukt trött. Kanske blir så av att umgås med två helknäppa killar? XD
Helknäppa, som sagt...


Max på donken x)

Färgglada Anne!

Blev en tripp till gränby idag, och såklart kom jag hem med lite grejer!
Bara basic-saker, men jag är fortfarande skitnöjd! Dessutom blev det bara en helsvart sak!Grönt linne från Gina
Vitt linne från H&M
Svart linne från H&M
Knallorange/lila (MYCKET mer "lysande" IRL) linne från Stadium
Lila tjocktröja från Stadium
Jacka från KappAhl (Barnavdelningen, ett riktigt fynd!)

RSS 2.0